Lithium-ionløsninger fra Toyota

Når du skal velge en elektrisk truck, finnes det flere energiløsninger å velge mellom. I de siste årene har lithium-ionbatterier blitt en stadig mer populær energikilde. Lithium-ionbatterier gir full kraft hele tiden, uavhengig av hvor mye strøm som gjenstår på batteriet, i motsetning til bly/syrebatterier som mister kraft under utlading. Toyota har levert tusenvis av lithium-ionbatterier som drifter våre trucker i hele Europa, og som gir bedrifter en høyverdig og sikker måte å drifte sitt materialhåndteringsutstyr på.

 

Energieffektivitet

Bedre energieffektivitet betyr lavere kostnader og mindre utslipp. Lithium-ionbatterier gir mange fordeler innen effektivitet, fra jevn strømforsyning til raskere lading. Å utforske våre alternativer innen lithium-ionbatterier kan hjelpe deg med å nå dine bærekraftsmål samt dine kommersielle mål.

Høyere energitetthet

Et lithium-ionbatteri bruker “lithiumsalt” som elektrolytt, som blandet med andre kjemiske elementer, forbedrer ytelsen og holdbarheten. Fordelen sammenlignet med andre batterier er dens evne til å lagre en høy energitetthet på et lite område. Toyota bruker de høyeste energitette kjemiene som er tilgjengelige på markedet. Dette sikrer at lithium-ionbatteriene kan inneholde mer energi i samme volum. Dette er den samme cellekjemien som brukes i elektriske biler!

Som et resultat, tåler Toyotas lithium-ionbatterier et høyt antall ladesykluser og har elektroniske kontroller som sikrer deres pålitelighet og sikkerhet. Dette betyr mindre energitap under ladesyklusene, bedre lagring av energien og evnen til å alltid gi maksimal kraft.

Reduser utslippene

Cellene vi bruker til montering av lithium-ionbatterier kommer fra en større OEM som har de samme miljøverdiene som Toyota. Vi er forpliktet til å hjelpe alle våre kunder med å integrere bærekraft i driften. Vi anslår at å bytte til en lithium-ionløsning kan redusere CO2-utslipp med så mye som 20% på tvers av alle applikasjoner.

 

Produktivitet

Kjører dine trucker så effektivt som mulig? Vi kjenner godt til kostnadene og utfordringene knyttet til utilsiktet nedetid. Lithium-ionbatterier er et glimrende alternativ for å holde dette til et minimum. De genererer mindre varme enn alternative strømforsyninger og forbedrer muligheten til å levere stabil spenning uansett hvilket ladenivå de har. Dette muliggjør en effektivitetsforbedring på opptil 30% sammenlignet med tradisjonelle bly/syrebatterier.

Vi jobber alltid med å utvikle vår teknologi og gi enda flere fordeler innen produktivitet. Felttester med vårt nye 630Ah-kapasitetsbatteri har indikert at en enkel batterilading vil gjøre det mulig for en BT Reflex skyvemasttruck å jobbe – med både kjøring og løfting – i mer enn et 8-timers skift, uten behov for lading.

Enda flere fordeler innen produktivitet

 • Pauselading – kan lades når som helst og hvor som helst uten å påvirke batteriets levetid. Dette gjør trucken fleksibel i bruk når den trengs.
 • Rask lading – Et 25V lithium-ionbatteri blir fullt oppladet på bare 80 minutter, og du trenger bare 30 minutter på å lade et batteri opp til 50% batterikapasitet. I tillegg kommer Toyotas smarte ladere med dynamisk energibegrensning som standard, som styrer energiforbruket og unngår kostbare ‘topper’ i strømpris. Det betyr også at mesteparten av energien vil bli sendt til batteriet som trenger det mest når du lader flere batterier samtidig.
 • Batterier som varer like lenge som trucken – Lithium-ionbatteriets levetid tilsvarer truckens levetid, uten behov for nye investeringer for å vedlikeholde utstyret eller behov for flere batterier.
 • Ikke behov for laderom – Lithium-ionladere er enkle og trygge i bruk. De kan plasseres hvor som helst, og trenger derfor ikke et dedikert laderom. Dette frigjør lagerplass som kan brukes til å optimalisere flyten og maksimere effektiviteten i hele driften.

 

 

Sikkerhet

Sikkerhet er en veldig viktig del av enhver virksomhet som benytter truck som arbeidsverktøy. Vi tilbyr derfor flere kurs for operatører og lagerledere. Truckens sikkerhet strekker seg imidlertid langt utover føreren. Lading av batteri og truck kommer ikke uten en risiko, slik man kan forvente med elektronisk utstyr. Som en bedrift med kjærlighet for sikkerhet og kvalitet, har vi gått et ekstra steg for å sikre at lithium-ionbatteriene gir en rekke sikkerhetsfordeler.

Alle våre lithium-ionbatterier bruker sylinderformede celler som ikke rører hverandre. Dette betyr at dersom det er en sikkerhetsfare med én av cellene, vil ikke dette direkte påvirke cellene ved siden av.

Sikkerhet i hver komponent

Et lithium-ionbatteri består av flere celler som er samlet i en modul. Disse modulene er koblet sammen i en serie, avhengig av størrelsen på batteriet, og danner et batterisystem. Hver modul er utstyrt med et Battery Management System (BMS). Det komplette batterisystemet har også en overordnet BMS som styrer batteriets totale aktivitet.

 

Tilpasningsevne

Uansett ditt forretningsfokus og bruk av truck, kan lithium-ionbatterier tilby større effektivitet og høyere ytelse. De er velegnet til bruk i både varme og kalde miljøer, og de leverer en allsidig løsning for materialhåndtering.

Modulær design reduserer vekt og servicebehov

Visste du at et 50Ah batteri vil gi nok strøm til 70% av små operasjoner med palletrucker? Dette betyr at en lithium-ionpakke i full størrelse kan gi mer kraft og vekt enn du egentlig trenger. Toyotas batterier har ikke dette problemet. De jobber etter et modulbasert prinsipp og kombinerer riktig antall moduler for å levere den nødvendige kraften, uten å legge til unødvendige celler og vekt. Moduler kan også byttes ut, noe som betyr at service er raskere, enklere og krever mindre lager.

Les mer om Toyotas tilnærming til Radical Energy Design >>

Toyotas egne lithium-ionløsninger gir energibesparelser, servicevennlig drift og forbedret sikkerhet. Batteritapet er minimalt, og pauselading er mulig. I motsetning til bly/syrebatteri, mister lithium-ionbatteri bare minimal ytelse når de brukes i kjølelager.

Kjølelager

Våre standard lithium-ionbatteri er egnet for kjølelager og ikke-intensivt arbeid i kalde områder, når lading kan gjennomføres på minst + 5ºC, for eksempel:

 • 2 timers driftstid ved -30°C
 • 4 timers driftstid ved -10°C

Fryselager

Når du bruker trucken i mer enn 2 timer eller den står ubrukt i temperaturer ned til -30°C, anbefaler vi oppvarmede lithium-ionbatterier som muliggjør lading på fryselager. Jo sjeldnere truckene må ut av fryselageret for å lade, desto færre kondensutfordringer vil du møte. Videre kan batteristrøm reduseres med 5-10% for å alltid garantere en optimal temperatur for utstyret.

Få full oversikt gjennom I_Site

Med flåtestyringsverktøyet I_Site kan du overvåke ladesykluser og tilstanden på batteriene dine. Det betyr at du får verdifull informasjon som vil hjelpe deg med å holde kostnadene nede.

Ved pauselading gir lithium-ionbatterier mulighet for fleksibel lading. I motsetning til bly/syrebatterier påvirkes ikke levetiden til lithium-ionbatterier av ladefrekvensen. Aktiv pauselading oppfordres for å opprettholde driften. Ved hjelp av I_Site Explorer er det mulig å overvåke batterinivåene og sikre at de til enhver tid er ladet til optimale nivåer. Dersom du lader en truck når den ikke er i bruk, kan du bruke færre batterier og minimere risikoen for uplanlagt utilsiktet nedetid.

Har du flere spørsmål om våre lithium-ionbatterier? Se våre ofte stilte spørsmål her >>

Kundehistorier om lithium-ion

 

 

“Toyota beregner ladesykluser basert på våre behov;
ansatte får opplæring i når de skal lade,
så vi kan sikre at driftstiden til
enhetene er passende for skiftmønstrene.”

Ronald Ganther, Head of Inbound, Hermes Fulfilment

Les hele historien>>

Foreta et valg

Fordelene til lithium-ionbatteri som energikilde er veldig overbevisende, så vi stoler på at du kommer til å velge riktig batteri på din neste truck. Vi ønsker å fremheve noen av modellene våre fra det omfattende elektriske utvalget, som du kanskje ønsker å se nærmere på.

Kompakt, lett og smidig

 • Svært energieffektiv
 • Enkel å manøvrere
 • Ideell for trange områder
 • Bygget rundt lithium-ion

 

Anbefaling:

Toyota BT Levio LWI160 er en elektrisk palletruck som er ideell i trange områder som for eksempel i butikker eller produksjonsområder.

Rask og enkel å manøvrere

 • Enkel styring
 • Ideell for langtransport
 • Finnes også med ledearm for gående fører
 • Tilgjengelig med lithium-ion

Anbefaling:
Vår SWE/SPE-stablerserie dekker mange forskjellige modeller og funksjoner som passer dine transportbehov.

Produktiv og komfortabel

 • Proven innovation
 • Ergonomisk førerplass
 • Løftekapasitet opptil 13 meter
 • Med intelligente lithium ion-energipakker

 

Anbefaling:

Vi har et bredt utvalg skyvemasttrucker for alle behov: innendørs, utendørs og i trange områder.

Effektiv innendørs og utendørs

 • Høy manøvrerbarhet
 • Tilgjengelig med tre eller fire hjul
 • Armlene med fingertuppkontroll
 • Tilgjengelig med lithium-ion

 

Anbefaling:

Traigo 48-modellene er svært energieffektive, har utmerket sikt i alle retninger og høye løfte- og kjøreegenskaper.

Relatert innhold

Besøk vår nettbutikk

Besøk vår nettbutikk

Se i vår nettbutikk for trucker som skyvemast, palletruck og plukktrucker, med mer produktinformasjon og alternativer.

Kjøp på nett

Har du spørsmål om lithium-ion?

Les våre ofte stilte spørsmål om lithium-ion, hvor vi svarer på dine spørsmål om teknologien rundt lithium-ion.

Les mer

Hvordan gi energi til din truck

Vi har energiløsningene som passer best for din virksomhet, alt fra forbrenningsmotorer til brenselcelle-teknologi. Lær mer om våre energiløsninger for trucker.

Les mer

Palletruck i industri

Palletrucker

Disse palletruckene er raske og sterke, med fokus på sikkerhet og enkel håndtering. Det gjør truckene godt egnet til varierte oppgaver innen materialhåndtering.

Les mer >

Fjern alt