Toyota Produksjonssystem

Toyota produksjonssystem er et produksjonssystem som baserer seg på tillit og tydelig definerte ansvarsområder for å oppnå best mulig kvalitet. Dette gjøres ved en konstant forbedring av prosesser og ved å eliminere all unødvendig sløsing av ressurser. TPS påvirker hver eneste del av organisasjonen vår – inkludert et felles sett med verdier, kunnskap og prosedyrer.

Oppdag Toyota produksjonssystem (TPS)

Hva betyr TPS for din bedrift?

TPS er en sentral del av det som skiller Toyota fra andre aktører og som gjør det lønnsomt for deg som kunde å investere i våre produkter. Toyotas kunder vet hva de kan forvente når de handler med oss – en forretningspartner med både styrke og fleksibilitet nok til å møte behovene i et stadig skiftende marked.

Kvalitet er en selvfølge for alle Toyotas produkter, takket være vår konstante streben etter forbedringer. Det får du som kunde nyte fordelene av.

Kostnadene holdes på et minimum takket være produktiviteten og påliteligheten til alle Toyotas produkter.

Levering i tide, og som svarer til forventningene, gjør at våre kunder uten problemer kan planlegge og vedlikeholde sin virksomhet.

Miljøansvar er noe både Toyota og våre kunder er opptatt av, gjennom hele verdikjeden. Velger du et produkt fra Toyota gjør du også et godt miljøvalg.

Sikkerhet er alltid i fokus for oss – både for våre ansatte og for våre kunder. Toyotas prosesser og produkter har innebygd sikkerhet, til fordel for både produktiviteten og kostnader.

 

Just-in-time-smidig, konstant, optimal arbeidsflyt

"Just-in-time"-produksjon baserer seg på finstemte prosesser under monteringen, hvor kun det antallet objekter som er påkrevd brukes akkurat når de behøves.

Vi lager derfor en smidig arbeidsflyt med nøye planlagte tidspunkt for arbeidssyklusene og for flytting av last. Denne prosessen reduserer ikke bare kostnadene ved bortkastet tid og sørger for levering i tide, men den gir også de involverte mulighet til å uforstyrret fokusere på sine egne arbeidsoppgaver.

Jidoka – innebygd kvalitet

TPS-prinsippet om Jidoka integrerer kvalitetskontroll i hvert eneste steg i produksjonsprosessen. Jidoka sørger for at alle avvik blir synlige og rettet opp umiddelbart.

TPS gir hvert eneste Toyota-lagmedlem mulighet til å gjennomføre kvalitetskontroller, rette opp feil og stoppe produksjonen og sende et produkt tilbake hvis det er nødvendig. På denne måten får kundene levert høykvalitetsprodukter samtidig som de får igjen en større nytteverdi på sin investering.

TPS Kaizen

Kaizen – forbedring er en kontinuerlig prosess

Filosofien bak kaizen er en av våre kjerneverdier. Kaizen betyr kontinuerlig forbedring og antyder at ingen prosess noen gang kan bli erklært perfekt, men at den alltid har forbedringspotensial.

Med den filosofien som grunntanke tilbyr vi kundene våre utmerkede produkter som bruker avansert og pålitelig teknologi. Siden 2006 har vi klart å redusere ukurante trucker før levering med 58 %, og å redusere garantikostnader med 54 %.

TPS er opptatt av HMS

Sikkerhet er fokus for alle de filosofiene og all praksis som til sammen utgjør TPS. Våre produksjonssteder har oppnådd OHSAS 18001-sertifikasjon – den internasjonale standarden for HMS-ledelse på arbeidsplassen.  

LAST NED TPS-BROSJYREN

Hvorfor velge Toyota?

Vi er stolte over å være verdenslederen innen produksjon av høykvalitets materialhåndteringsutstyr. Finn ut mer om fordelene med å samarbeide med oss.

Les mer

Toyota utleieløsninger

Toyota utleieløsninger

Vi tilbyr utleieløsninger for ulike perioder. Enten det dreier seg om dager, uker eller måneder, på kort varsel eller i god tid i forveien: du kan stole på oss.

Les mer om våre utleieløsninger

Finansieringsløsninger

Visste du at du kan leie våre trucker istedenfor å kjøpe? Utforsk hvilken finansieringsløsning som best passer for din bedrift.

Kontakt oss

Trenger du service?

Vårt serviceteam er tilgengelig for deg 24/7

Hvorfor velge service fra Toyota?

Fjern alt