AGV - Automatic Guided Vehicles

Smartere materialhåndtering med lean AGV

For å kunne optimalisere effektiviteten og fleksibiliteten på ditt lager, tilbyr vi forskjellige typer automasjon. Takket være automatiske trucker fra Toyota, kan du nå minimere skader og arbeidskostnader, mens truckførerne kan få oppgaver av større verdi.

Hva er AGV?

AGV - Automated Guided Vehicle, er førerløse trucker som bruker ulik navigasjonsteknologi for å utføre forskjellige transportoppdrag. AGV-ene kan utføre transportoppdrag initiert fra et WMS-system (Warehouse Management System) eller forhåndsbestemte oppdrag. En AGV er utstyrt med topp moderne sikkerhetsutstyr noe som øker sikkerheten og reduserer kostnadene.

Med vår ekspertise og erfaring er vi en rådgivende støttespiller som kan hjelpe deg å finne ut hva du kan automatisere og hva du kan optimalisere. Vi vil også gi deg en indikasjon på lønnsomheten med automatiseringen og hvor lang tid det vil ta deg å tjene inn investeringen (ROI).

AGV-serien til Toyota Material Handling støtter lean-tankegangen vår. De automatiserte truckene garanterer ikke bare en optimalisert vareflyt ved å gi riktig kapasitet til riktig tid, men reduserer avfallet og kostnadene også med tanke på flere aspekter:

Les mer om AGV

 • Kjøring; Hovedkostnaden i tradisjonell materialhåndtering er føreren. Automatisering gir en betydelig reduksjon av manuelle oppgaver, og krever bare manuell overvåking av systemet. Dette kan gi en besparelse på opptil 70 % av den totale driftskostnaden.
 • Service; AGV-ene kjører alltid på den mest effektive måten, slik at slitasje og vedlikehold av komponenter holdes på et minimum, og oppnår en levetid på 10-15 år. Toyota kan tilby inntil 3 års garanti på AGV-ene.
 • Sikkerhet; AGV-ene er utstyrt med topp moderne sikkerhetslasere og andre funksjoner som sikrer et trygt arbeidsmiljø, også ved arbeid i nærheten av mennesker, og manuell truckdrift.
 • Skader; Manuell materialhåndtering vil av og til medføre skadekostnader på varer og reoler. En AGV er utstyrt med topp moderne sikkerhetsutstyr som fører til en drastisk reduksjon i dine skadekostnader.
 • Energi; Et jevnt kjøremønster og effektiv transport gjør at AGV-ene gir bedre energieffektivitet. Lading kan gjøres automatisk med litium-ion-batterier som sparer 30% mer energi og fjerner behovet for egne laderom. Strømkostnadene vil også kunne reduseres, da truckene kan operere i totalt mørke.
 • Return on Investment (ROI); Et komplett AGV-system tjener seg normalt inn i løpet av 1-3 år: 75 % av AGV-installasjonene har en inntjeningstid på ca. to år.

AGV for alle deler av driften

AGV-ene er designet for å automatisere repetitiv pallehåndtering. Den bygger på Toyotas godt utprøvde truckserie som gjør det enkelt å automatisere eksisterende manuelle prosesser.

AUTOMATISK PALLETRANSPORT

AGV-ene våre garanterer rask, problemfri og sikker horisontal transport av paller. Vår kompakte motoriserte lavløfter, LAE250, med gafler på 2400 mm som kan håndtere to paller av gangen er spesielt godt egnet for langdistansetransport av tung last.

AUTOMATISK BLOKKSTABLING

Oppbevaring av paller på gulvet, stablet i dype rader eller blokkstabling er enkelt med våre AGV-er. Stableren vår, SAE 160, med løftehøyde på opptil 4,7 meter, kompakt chassis og nøyaktig håndtering sikrer optimal oppbevaring i trange rader.

AUTOMATISK LAGRING I HØYDEN

AGV-ene kan levere og hente varer trygt og presist i reolene. Den kraftige Reach AGV-en, RAE 160-250, utstyrt med kamerastyrt laststøtte, kan enkelt løfte opptil 10 meter, noe som gir høy produktivitet og pålitelighet.

AUTOMATISK TAUING

Godshåndtering og just-in-time levering er viktig i produksjonsanlegg. Med taue AGV-en, TAE 500, kan du organisere rutinemessige oppgaver i produksjonsområdet. Den kan automatisk koble trekkvognene til og fra i programmerte arbeidsstasjoner, etter en plan eller på forespørsel.

AUTOMATISK HÅNDTERING

AGV-ene våre er ideelle for repetitive oppgaver, som å frakte ferdige varer til emballering, legge paller på transportbånd eller for blokkstabling. Motvekts AGV-en, OAE 250, har ingen støttearmer, noe som gjør den til et fleksibelt verktøy for å håndtere alle typer paller, både fra langsiden og kortsiden, samt paller med plate i bunn

AUTOMATISK SHUTTLEHÅNDTERING

Shuttleløsningen gir muligheter for mer oppbevaringsplass og kan kjøre av seg selv i reolgangen. Reach AGV-en kan håndtere paller og lastbærere, og kan flytte shuttlen mellom tunneler for optimalisering av shuttle per tunnel. I kombinasjon med Reach AGV kan du drifte kompakte lagerløsninger automatisk.

Ett formål flere funksjoner

I likhet med andre materialhåndteringsløsninger fra Toyota, bidrar våre AGV-er til en tryggere arbeidsplass.

De automatiserte truckene er utstyrt med flere komponenter og software for å sørge for trygg førerløs transport.

Kjernen er PPS-systemet (Personal Protection System), som sørger for at systemet oppdager, senker farten og stopper for hindringer på gulvet. PPS er designet med fokus på den høyeste grad av sikkerhet og kan virke i flere retninger, med mulighet for å angi hastighet i alle retninger.

En rekke sofistikerte sensorer er tilgjengelig som standard og tilleggsutstyr, for eksempel hindringsdetektorer som oppdager og stopper for hindringer som ikke ligger på gulvet samt ulike stoppkomponenter og alarmfunksjoner. I tillegg til de monterte sikkerhetskomponentene, får du også et innebygd overvåkingssystem som kontrollerer fortløpende.

Dette smartsystemet vil kontrollere komponentstatusen, og om forholdet mellom visse truckegenskaper som hastighet, kraft, posisjon, lastevekt og løftehøyde er trygt.

Autopilot TAE050

Automatiske trekkvogner

 • Automatisert lastbærer med ledesystem
 • Veiledes av magnettape
 • Opptil 0,5 tonn

AE050 er en kompakt lastbærer som er kostnadseffektiv og enkel å montere, og veiledes av magnettape på gulvet. Denne AGV-en kan brukes til enkel, horisontal transport fra A til B, til å plukke opp og sette av last. Den er perfekt til å trekke opptil 500 kg eller bære opptil 140 kg, med boltefesting for ramme. En sikkerhetsskanner med brukervennlig berøringsskjerm gjør den sikker og presis.

Autopilot LAE

Automatiske lagertrucker

 • Automatisert lastbærer med ledesystem
 • Presis laserstyring
 • Opptil 2,5 tonn

Autopiloten er tilgjengelig i ulike modeller, avhengig av operasjon: horisontal transport, stabling eller etterfylling. Disse førerløse truckene overtar repetitive arbeidsoppgaver mellom produksjonslinjer og lagerområder eller transportbånd. De garanterer for sikkerheten med sin avanserte laserteknologi og er basert på standard truckdesign, slik at de også kan kjøres i manuell modus.

Toyota Radioshuttle

Halvautomatiske lastebærere

 • Trådløst fjernstyring
 • Egner seg for kalde og fuktige miljøer
 • Opptil 1,5 tonn

BT Radioshuttle er en halvautomatisert, høyhastighets lastbærer for spesialreoler og kan styres med fjernkontroll. Håndtering av paller kan gjøres med en skyvemasttruck eller motvektstruck. Radioshuttle muliggjør lagerhold med høy plassutnyttelse og maksimering av antall paller, som sparer plass og kostnader.

Toyota og Vanderlande tilbyr helautomatiske løsninger

Helautomatiserte løsninger

 • Automatiske logistikkprosesser 
 • I samarbeid med Vanderlande
 • For lager og distribusjonssenter i alle bransjer

Sammen med vårt søsterselskap Vanderlande, tilbyr vi et bredt utvalg av integrerte helautomatiske løsninger (innovative systemer, intelligent software og livssyklus tjenester) for å implementere rask, pålitelig og effektiv automasjonsteknologi i din virksomhet. Finn ut mer her https://www.vanderlande.com.

Skygge av truck

Fremtidig teknologi

Smart logistikk og "logiconomi" gir deg løsninger i dag og viser våre visjoner for fremtiden.

Les mer

Produksjon

Produksjon

Et av kjerneområdene våre er løsninger for produksjon. Vi er stolte over å alltid levere de beste løsningene for å hjelpe deg med å utvikle en "lean" produksjonsprosess.

Les mer

Traigo flytter tønner

Spesialister i din bransje

Vi strekker oss langt for å forstå dine individuelle behov for å alltid levere kvalitet, pålitelighet og tilpassede løsninger som passer kundens spesifikasjoner.

Les mer

Toyota Production System

Toyota Production System

Vi bruker prinsippet "lean" produksjon i våre prosesser og opererer ut fra et prinsipp der vi bare produserer det du bestiller.

Les mer

Fjern alt