Ecovadis platinarangering for tredje år på rad

Den samlede bedriftsenheten, samt fem av datterselskapene, har oppnådd EcoVadis Platinum.
  • Den siste vurderingen viser ambisjonen til Toyota Material Handling Europes bærekraftarbeid, fra da de begynte å samarbeide med EcoVadis i 2012.
  • Selskapet kunngjorde også planer om å akselerere Scope 3-utslippsreduksjoner ved å jobbe direkte med leverandører og bruke EcoVadis sin dedikerte Carbon Action Module.

EcoVadis har gitt Toyota Material Handling Europe høyest mulig karakter, Platinum, for tredje år på rad.

Bærekraftsvurderingsorganet anerkjente Toyota Material Handling Europes eksepsjonelle ytelse og åpenhet på tvers av fire viktige vurderingsområder: arbeids- og menneskerettigheter, miljø, etikk, og bærekraftige anskaffelser.

Mer enn 90 000 selskaper har gjennomgått en EcoVadis-vurdering, med Toyota Material Handling Europe rangert blant topp 1 % av alle deltakere basert på poengsummen på tvers av de fire beregningene. Ikke bare oppfylte Toyota Material Handling Europe Platinum-standarden for tredje år på rad, men forbedret også sin poengsum fra 2021, med en samlet vurdering på 79 (opp fra 76).

Som en ytterligere milepæl for selskapet, markerer 2022 tiårsjubileet for Toyota Material Handling Europes kontinuerlige vurderingsreise med EcoVadis. Dette fokuset på å kvantifisere ytelsen gir Toyota Material Handling Europe-kunder og partnere maksimal åpenhet om selskapets innsats og resultater på tvers av disse nøkkelområdene. Toyota Material Handling Europe vurderes både på bedrifts- og markedsnivå.

"Vårt oppdrag er å generere fortjeneste samtidig som vi respekterer mennesker og planeten vår," forteller Ernesto Domínguez, president og administrerende direktør Toyota Material Handling Europe. "I tillegg til Platinum-vurderingen på bedriftsnivå, rangerte fem av våre lokale enheter også blant topp 1 %, og femten flere rangerte blant topp 10 % av 90 000 leverandører – noe som viser hvor mye ansvarlig forretningspraksis er innebygd på alle nivåer av våre selskap. Vi vil fokusere på å gjøre kontinuerlige forbedringer for å beholde Platinum-rangeringene våre i årene som kommer."

 

Ambisjon vokser i takt med fremgangen

Toyota Material Handling Europe har annonsert flere bærekraftsmilepæler det siste året, inkludert å bli med i FNs Race To Zero og forplikter seg til Science Based Targets for å bringe sine utslipp i tråd med Parisavtalens 1,5°C-mål, fullføre overgangen til 100 % fornybar elektrisitet, og kunngjøre en 29 % kutt i de totale utslippene siden 2012.

Det siste initiativet er å introdusere sine utprøvde bærekraftsmetoder eksternt med leverandører, ved å bruke EcoVadis sin nylig utgitte karbonhandlingsmodul.

Dette vurderingsverktøyet gjør det mulig for Toyota Material Handling Europes leverandører å fullføre sin egen vurdering og motta en karbonvurdering. Denne vurderingen er resultatet av en detaljert analyse som dekker Scope 1, 2 og 3 utslippshåndtering, totalt energiforbruk og bruk av fornybar energi.

Når analysen er fullført, lar verktøyet både leverandøren og Toyota Material Handling Europe samarbeide for å avgrense sine strategier og forbedre seg fra utslippsgrunnlaget.

Dette forventes å bli et godt verktøy i Toyota Material Handling Europes oppdrag for å redusere Scope 3-utslippene.

"I motsetning til de fleste organisasjoner, kommuniserte vi målet vårt om å redusere scope 3-utslippene med 55 % innen 2031, samtidig som vi forplikter oss til å utvikle våre Science Based Targets," forteller Ernesto Domínguez. "Vi setter vår forpliktelse basert på prinsippet om at vi fullt ut støtter EU Fit for 55%-agendaen. Vi har nå frem til oktober 2023 på å finne ut sammen med våre kunder, leverandører og våre 12 000 kolleger over hele Europa hvordan vi skal levere målet vårt for å få godkjenning fra Science Based Targets Initiative."

"Vi oppnår våre høye rangeringer gjennom å integrere bærekraft i alle deler av virksomheten vår, og vi ser frem til å hjelpe våre leverandører med å ta i bruk samme tilnærming og møte deres egne ambisiøse mål i tråd med våre."

Pressekontakt

Profilbilde_Mathias Haeger_764x400.png

Toyota Material Handling Norway
Mathias Haeger, Marketing Manager
+47 7382 7300, M: +47 938 10 054
mathias.haeger@no.toyota-industries.eu

Kontakt oss
Fjern alt