Forklift driving backwards between two piles of pallets

Det du trenger å vite om paller

Når du kjøper en ny gaffeltruck, må du ta hensyn til flere kriterier, et viktig er gangbredden. I denne guiden hjelper vi deg med det.

Hva er en pall?

Transport av varer

En pall er en flat struktur som brukes til shipping og transport. Paller gjør det mulig å flytte stykkgods mer kostnadseffektivt, sikkert og ergonomisk.

Bruken av pallen slik vi kjenner den i dag, ble utviklet under andre verdenskrig. Paller er vanligvis laget av tre, plast eller metall, og valg av type pall avhenger vanligvis av belastningen og miljøet den blir brukt i.

En BT-oppfinnelse

Den originale Europallen ble utviklet av BT, SJ (Svenska Järnvägar) og Gyllsjö Träindustri for å flytte gods på jernbane. Målene 800 x 1200 mm, ble standardisert og Europallen er den mest brukte pallen i Europa i dag.

Finnes det en standard pallstørrelse?

Varierer fra land til land

Internasjonale standardstørrelser eksisterer egentlig ikke fordi palldefinisjoner, konstruksjonsstandarder og terminologier varierer fra land til land. Imidlertid er nasjonale standarder og uoffisielle grenstandardstørrelser vanlige, så kontakt din lokale forening eller organisasjon for mer informasjon.

Ikke alle industrielle gaffeltrucktyper er kompatible med alle typer paller – sørg for å sjekke palledimensjoner og laststørrelse (inkludert overheng) før du spesifiserer dine krav til gafler. Vekten og innholdet av enhetslaster påvirker tyngdepunktet og restkapasiteten til industrigaffeltrucken som kreves for stabling.

Størrelser på trepaller varierer ofte fra land til land, avhengig av bruk. Den vanligste pallestørrelsen som brukes i Europa er 1200 x 800 mm.

Hva er de vanligste pallene?

Løftekapasitets guide

For å være sikker på at du kjøper den riktige trucken for ditt behov, har vi laget en veiledning, hvor vi forteller deg hva du trenger å vite om en trucks løftekapasitet. 

Les mer

Mast guide

Hva er kriteriene for å definere riktig mastetype? Denne veiledningen vil gi veiledningen du trenger.

Les mer

Smal gangbredde

Gangbredde guide

En gaffeltrucks gangbredde er en viktig faktor å ta med i betraktningen når du kjøper en gaffeltruck eller bygger et nytt lager.

Les mer

Har du spørsmål om lithium-ion?

Les våre ofte stilte spørsmål om lithium-ion, hvor vi svarer på dine spørsmål om teknologien rundt lithium-ion.

Les mer

Fjern alt