Veiledning for å velge riktige gaffelforlengere til trucken din

Trenger du å transportere noe som er lengre en gaflene på trucken din? Da har vi gaffelforlengere til deg.

Hvorfor bruke gaffelforlengere?

Dersom man skal transportere noe som er lengre enn gaflene som tilhører den originale trucken, kan det være et godt alternativ å ta i bruk gaffelforlengere.

Det er en enkel løsning som i tillegg til å tilføre litt ekstra lengde, også er enkelt å feste på eksisterende gafler.

 

Toyota Material Handling tilbyr slike forlengere fra to ulike leverandører, som tilnærmer seg kundenes behov på ulike måter. Den ene av leverandørene tilbyr slike forlengere i par, mens den andre tilbyr enkeltvis dersom det ikke er behov for to.

Oppdag våre gaffelforlengere

Fordeler med gaffelforlengere

Hvis de nåværende gaflene på trucken ikke når helt ut og behovet for ekstra lengde er et faktum, så er gaffelforlengere et enkelt og praktisk alternativ. 

  • Tilpass gaffelforlengerne eller ekstragaflene etter dine behov
  • Enkel håndtering på grunn av en lav egenvekt
  • Bedre håndtering av vanskelige gods
  • Med ekstra lange gafler blir trucken mer fleksibel

Dette er en av de beste måtene å håndtere vanskelig gods. Gaffelforlengerne vi tilbyr er produsert i kraftig stål og er av meget god kvalitet.

NB! Våre forlengerne er tilpasset de fleste originale gafler. Anbefalt bransjestandard for hvor langt man kan forlenge er 60% av originale gafler.

 

Hvordan velge riktige gaffelforlengere

Innenfor kategorien gaffelforlengre har man to ulike hovedtyper: åpen eller lukkede versjoner. Disse to versjonene viser til ulik støtte på de to ulike tyngdepunktene på gaflene. Begge typene er kraftige sveiset for å kunne få best mulig stødighet i det man skal løfte. Det er viktig at størrelsen på gaffelforlengerene som skal brukes har mål som er tilpasset gaffelen. ISO 13284 anbefaler bruk av lukkede gaffelforlengere i forordet. 

Hvor lang gaffelforlenger kan du ha?

For å finne forlengeren som passer og er godkjent for dine originale gafler, måler du bredde, tykkelse (i vinkelen på gaffel) og lengde. Formelen som brukes for å finne godkjent lengde er:

Eksisterende gaffellengde / 0.6 = godkjent lengde på forlenger.

Dette er på grunn av at den underliggende gaffelen skal være minst 60% av lengden på gaffelforlengeren. F.eks. gaffellengde: 1200 mm /0,6 = 2000 mm.

Skal du velge åpen eller lukket gaffelforlengere?

Lukkede gaffelforlengere er tilpasset vanlige europaller og lastbærere med en større åpning på undersiden. Disse er bedre for stabilisering og sterke områder under pallene, og er mer tilpasset håndtering av last som har vektsenteret sitt utenfor det de opprinnelige gaflene dekker. Lukkede forlengere tåler mer vekt utenfor originale gafler.

Åpne gaffelforlengere bygger mindre på undersiden, som gjør at de enklere kan løfte gods som ikke har en stor åpning eller tilpasset åpning på undersiden. Disse forlengerne er mer tilpasset last som er lengre enn gaffelforlengelsen, og gir en mer stabil støtte foran på gaflene når vekten er godt fordelt over hele lasten. Mer håndterlig, enklere å ta av/på. 

Montering og sikring

En felles egenskap for alle gaffelforlengere er at de enkelt kan monteres og sikres på gaflene. De monteres ved å skli de på de eksisterende gaflene, og fester en sikkerhetspin for å unngå at de skal kunne skli av. Gaffelforlengerne er også godt markerte med hvilken vei de skal monteres, slik at man er sikret at det blir gjort rett første gangen.

Regler for bruk av gaffelforlengere
Fjern alt