Sammen om en grønnere fremtid: Vi leverer til verdens mest miljøvennlige fabrikk

Sammen med Vestre AS har vi etablert et unikt partnerskap som setter standarden for bærekraft og kvalitet innenfor møbelindustrien. Med Vestres visjon om å skape en grønnere fremtid og vårt engasjement for å levere toppmoderne løsninger, har samarbeidet resultert i suksesshistorien The Plus. The Plus har fått klassifiseringen BREEAM Outstanding og er blitt verdens mest bærekraftige fabrikk.

En grønn oase

  • Firma: Vestre AS

  • Omsetning: 450 millioner i 2023

  • Industri: Engroshandel med møbler

  • Antall ansatte: 130

  • Truckflåte: 4 SPE160L, 2 SWE120L 1 8FBMT40, 9FBMK25T, 1 combilift C4000E og tilpasset reoler (alle produkt er med li-ion, I_Site flåtestyring på langtidsleie med komplett service)

Beliggende i Magnor i Eidskog kommune i Innlandet, har The Plus ikke bare revolusjonert måten møbler produseres på, men også hvordan industri kan integreres harmonisk med natur og spektakulær arkitektur. The Plus er verdens mest miljøvennlige fabrikk, designet av det anerkjente danske arkitektfirmaet BIG. Vestre AS, en ledende aktør innen utemøbelproduksjon, hadde en visjon om å bygge The Plus - en møbelfabrikk som ikke bare skulle være en banebrytende produksjonsanlegg, men også en bærekraftig og inspirerende destinasjon. 

– Dette skal ikke bare være en fabrikk, men et opplevelsessenter og en attraksjon som vi håper og tror vil trekke til seg tusenvis av tilreisende hvert år. Vi har en klar ambisjon om å komme inn på Tripadvisors liste over norske attraksjoner som det er verdt å besøke, forteller Charlotte Hansson, Project and Visit Coordinator. Med over 300 mål, er ikke Vestre bare en fabrikk, men en destinasjon for langreiste besøkende og lokalbefolkningen. På området finner du kunstinstallasjoner, lekeområder, piknikområder, gratis is på taket på sommeren og Norges lengste utendørs sklie.

Felles verdier

Både Vestre AS og Toyota Material Handling deler en dyp forpliktelse til kvalitet og bærekraft. For Toyota Material Handling handler det om å levere innovative løsninger som ikke bare oppfyller kundens behov, men også respekterer miljøet og samfunnet. Denne tilnærmingen harmonerte perfekt med Vestres ønske om å minimere sitt miljøavtrykk og skape en bærekraftig fabrikk.  

– Det er ikke gjort noen kompromisser underveis, som vi har klart å overholde hele veien, og det har vært en betydelig investering for eierne våre, forteller Adam Johannesson, Production Engineering & Maintenance Manager. 

Løsninger levert av Toyota Material Handling

Vi har levert en rekke ulike produkter til Vestre AS, inkludert motvektstrucker, warehouse trucker, en kombilift og reoler i regnbuens farger. Disse truckene er skreddersydd for å håndtere treverk i verdensklasse, og deres bruk av dynamisk strømforsyning og lithium-ion teknologi er med på å minimere The Plus sitt miljøavtrykk. Truckladerne kommuniserer via en API til Vestres eget system, hvor målet er at strømmen alltid skal gå i pluss. 

Utviklingen av deres strømforsyning utfordret oss til å tenke nytt, og vi har kommet fram til en løsning som tidligere ikke fantes innen vår bransje, før den ble installert på fabrikken. Alle trucker og reoler er designet for å passe inn i det vakre miljøet Vestre har skapt. The Plus skal skille seg ut, hvor lys og farger er med på å styrke arbeidsmiljøet og trivselen til de ansatte. I den forbindelse ble reolene bestilt i regnbuens farger, som ikke bare er visuelt imponerende, men skal også reflekterte Vestres sterke engasjement for at deres ansatte skal trives på jobb. 

Resultater og suksesser

Gjennom dette partnerskapet har Vestre AS og Toyota Material Handling skapt en banebrytende fabrikk som ikke bare er en møbelfabrikk, men også en destinasjon for kultur, natur og bærekraft. The Plus har blitt klassifisert som BREEAM Outstanding, og har mottatt rosende anmeldelser fra besøkende fra hele verden. Det økte biomangfoldet og energieffektiviteten er eksempler på hvordan partnerskapet har ført til konkrete resultater innenfor bærekraft.  

– Toyota truckene våre håndterer treverk i verdensklasse, det er vi stolte over, forteller Lasse Nilsson, Quality Systems and Project Manager 

Veien videre

Vi ser frem til å fortsette vårt partnerskap for å utforske nye måter å fremme bærekraft og kvalitet innen møbelindustrien. Med en felles visjon om å skape en bedre fremtid, vil dette partnerskapet fortsette å være en drivkraft for innovasjon og positiv endring. Gjennom samarbeidet har vi ikke bare satt en ny standard for møbelproduksjon, men også vist vei for hvordan bærekraft og kvalitet kan gå hånd i hånd for å skape en bedre verden. Det finnes ingen grenser, vi løser ting og gjør det lille ekstra for å kunne tilpasse oss våre kunder.  

Ønsker du å finne ut mer om hvordan vi kan hjelpe deg og din materialhåndtering? Kontakt oss i dag. 

Fjern alt