På lag med Hydro

Hydro Aluminium Rolled Products AS i Holmestrand har valgt Toyota Material Handling Norway som sin nye samarbeidspartner

– Vi har hatt et meget godt samarbeid fra første dag med både de salgsansvarlige og de øvrige ansatte i Toyota. Det har vært en ryddig og god prosess med innføring av nye trucker. Det er vi veldig fornøyde med, og ser fram til et videre samarbeid, sier Reidar Setnes, innkjøper ved Hydro Aluminium i Holmestrand.

Avtalen inkluderer langtidsleie av 46 enheter, en kombinasjon av elektriske motvektstrucker, diesel motvektstrucker og internmaskiner. Setnes forteller at de valgte Toyota Material Handling etter en lang vurdering, rett og slett fordi de hadde det beste tilbudet på flere områder.

– Ikke minst gir dette oss et veldig løft på HMS-siden, og vi får også på plass den beste miljøteknologien som er tilgjengelig, sier han.

Takker for tilliten

Distriktssjef i Toyota Material Handling Vestfold-Telemark, Bengt E. Bengtsson, er svært fornøyd med å få levere en så stor ordre og takker for tilliten.

– Vi har hatt en fin dialog med Hydro hele veien, og begge parter har vært svært løsningsorienterte, sier Bengtsson.

HMS og miljø ble avgjørende

Bengtsson forteller at Hydro kom til dem med et stort fokus på HMS, og et ønske om å utvikle en moderne maskinpark med en sterk miljøprofil.

– Vår organisasjon er tilpasset en leveranse av denne størrelsen, og vi har et sortiment som gjør dette samarbeidet mulig. I maskinparken vi leverer, vil andelen elektriske maskiner være så høyt som 70 prosent, noe som er en betydelig økning i forhold til eksisterende maskinpark. Og de få dieseltruckene vi ender opp med tilfredsstiller selvsagt de nyeste miljøkravene, sier Bengtsson.

Sikkerhet i høysetet

I tillegg til miljøaspektet var sikkerhet svært viktig for Hydro. For å finne de beste løsningene har Toyota jobbet tett med brukere og truckansvarlige hos kunden. – Vi har hatt mange gode møter hvor vi har jobbet med spesifikasjoner. Det har resultert i en framtidsrettet maskinpark med blant annet varsellys, markeringslys og ryggekamera på de fleste maskinene. I tillegg er flåtestyringssystemet Toyota I_Site installert på alle trucker, noe som i tillegg til forbedret effektivitet, også gir økt sikkerhet, sier Bengtsson.

Les mer om I_Site

Egne serviceteknikere

TMHNO vil disponere eget verksted inne på fabrikkens område, som vil sysselsette to faste stasjonerte serviceteknikere fra TMHNO på dagtid.

Distriktssjefen er også glad for å jobbe med en stor aktør med mange felles verdier.

– I Toyota har vi noe som heter ”The Toyota Way” som blant annet innebærer at vi alltid streber etter å forbedre oss. Det tror vi kommer kundene våre til gode i form av en ydmykhet for oppgaven, og at vi alltid fortsetter å lete etter de beste løsningene. Det vil vi selvsagt også gjøre for Hydro, og vi ser fram til samarbeidet, sier han.

Fjern alt