5 måter å forbedre ergonomien for truckførere

Alle bedrifter ønsker å forbedre effektiviteten og redusere kostnadene. Optimalisering av varestrøm, maksimal bruk av plass og investering av ny teknologi har alle en positiv innvirkning på totalkostnadene. Likevel kan det være en god idé å fokusere på truckførerne dine hvis du prøver å spare penger og forbedre effektiviteten. Å betjene en truck er en krevende jobb – stresset fra en travel lagerhverdag kan legge en belastning på sjåførene, noe som gjør de mindre effektive og produktive. Derfor kan et proaktivt ergonomisk fokus hjelpe deg med å maksimere produktiviteten.

Hva er ergonomi?

Det første mange tenker på når de hører ordet «ergonomi» er sittestilling. Ergonomi er mye mer enn bare det. Ergonomi gjør det mulig for arbeidere å gjøre jobben sin riktig, trygt, med komfort og med nøyaktighet. Det handler om å redusere belastning, stress og ubehag, i tillegg til å ha mer avslappende stillinger. Dette fører også til økt effektivitet når man jobber med truck som arbeidsverktøy.

Helse og arbeidsmiljø er sterkt relatert. En nylig studie* viste at truckførere har økt risiko for nakke- og skulderskader. Forskningen viste at 49% av alle førere hadde nakkesmerter det siste året, og 63% hadde smerter i skuldrene. Derfor er det viktig å forbedre arbeidsplanene, justere arbeidsoppgavene og ha ergonomisk utformet utstyr.

(*undersøkelsen ble utført av Region Östergötlands Unit for Occupational and Environmental Medicine)

For å sikre at førerne av trucken er produktive og forhindre at de blir slitne i løpet av dagen, er god førerkomfort avgjørende. En lykkelig arbeider er en produktiv arbeider! Riktig utstyr vil utgjøre forskjellen når det gjelder helse og sikkerhet, produktivitet og kostnader.

1. Velg en lav innstigningshøyde

Når en truckfører gjentatte ganger må av og på trucken vil en lav innstigningshøyde, spesielt ved intens ordreplukking, gjøre det enklere og mindre anstrengende å jobbe mer motivert og produktivt gjennom hele skiftet. For å ta det et skritt videre, kan en fjernstyrende løsning (t-mote) forbedre ergonomien enda mer. Dette konseptet lar føreren bevege trucken fremover uten å måtte stå eller sitte på trucken for å kjøre den. Føreren kan enkelt fjernstyre trucken i plukkgangen med en liten fingerbetjent fjernkontroll. Denne enkle og effektive løsningen gjør det mulig for hen å gå bak eller ved siden av trucken, noe som reduserer behovet av antall av- og påstigninger.

 

Les mer om t-mote her

2. Unngå å trekke tung last

Manuell materialhåndtering krever mye trekking, bæring og bøying, noe som er den perfekte oppskriften på belastning av kroppen og som kan føre til skader og fravær fra jobb. I stedet for å trekke tung last manuelt, kan en tauetraktor hjelpe til ved å sikre jevn bevegelse av varene. Elektriske tauetraktorer er enkle og trygge å bruke, og hjelper deg med å manøvrere varer i små, trange områder, og få de til riktig sted på en ergonomisk og rask måte.

Se vårt utvalg av tauetraktorer

Dersom du trenger funksjonaliteten til en jekketralle, men ønsker å unngå overbelastning, er BT Tyro LHE130 den perfekte trucken. Den kombinerer funksjonene til en palletruck med fleksibiliteten til en jekketralle. Trucken er perfekt for lette bruksområder i trange områder som detaljhandel, butikker og lager, samt lasting/lossing av lastebiler. Den leveres med et vedlikeholdsfritt lithium-ionbatteri som sikrer kort ladetid og tillater hyppige ladinger. Dette sikrer høy tilgjengelighet og fleksibilitet.

Les mer om Tyro her

3. Velg et komfortabelt og justerbart arbeidsområde

Truckførere bruker mesteparten av tiden sin i en truck. Derfor er det veldig viktig med et godt sete som kan justeres etter deres preferanser, med kontroller som er lett tilgjengelige og en helhetlig utforming som letter på deres daglige arbeid. Dette vil være avgjørende og vil bidra til en motivert arbeider. Spesielt når man arbeider repeterende i høyden, vil nakke og skuldre få en belastning. Et førerhus som vipper når man løfter lasten kan redusere belastningen og holde føreren mer fokusert og produktiv.

Se alle våre skyvemasttrucker

4. Jobb i bordhøyde der det er mulig

Løsninger trenger ikke å være kompliserte. Å heve lasten til en behagelig høyde for lastoverføring, som fungerer som et høydejustert arbeidsbord, vil gi arbeideren en mer komfortabel arbeidsstilling. En fotocelle for å overvåke høyden på toppen av lasten vil gjøre det enda enklere. Når gjenstander flyttes av og på, justeres gaffelhøyden automatisk til et behagelig nivå for arbeideren.

Se våre høytløftende jekketraller her

5. Forsikre deg om at du er godt beskyttet når du arbeider utendørs

Arbeidsforholdene utendørs kan være tøffe, særlig hos oss i Norge. Med tanke på helse, sikkerhet og produktivitet er det nødvendig med riktig beskyttelse. Avhengig av arbeidsforholdene kan frontruter, vindusviskere, dører, varmeovner, setetrekk osv. monteres på trucken for å gjøre utendørs arbeid like behagelig som innendørs.

Se truckutstyr og tilbehør her

Hvorfor velge Toyota?

Vi er stolte over å være verdenslederen innen produksjon av høykvalitets materialhåndteringsutstyr. Finn ut mer om fordelene med å samarbeide med oss.

Les mer

Er du klar for vinteren?

Vi har samlet noen tips som får både gaffeltruck og fører gjennom vinteren. Se våre vinterprodukter som hjelper deg gjennom vinteren.

Les mer

8 tips når du skal kjøpe en gaffeltruck

Når du skal kjøpe en gaffeltruck for første gang, er det ikke sikkert det er selvforklarende hva du bør fokusere på. Denne guiden hjelper deg i gang.

Les våre 8 tips

Behov for hjelp?

Vi gjør det enkelt for deg å komme i kontakt med oss. Du kan chatte med oss, sende oss e-post eller ringe oss hvis du foretrekker det. Mandag-Fredag 07.30-15.30

Kontakt oss

Fjern alt