6 måter å sjekke om en tauetraktor passer din virksomhet

Bedrifter blir stadig utfordret når det gjelder kvalitet, effektivitet og sikkerhet, spesielt med e-handel og online bestillinger som har blitt en stor del av kundens kjøpsadferd. Effektivitetsprosjekter er vanligvis relatert til økt produksjon, noe som fører til at flere produkter og materialer flyttes rundt. Dette kan ha en innvirkning på den totale produksjonsflyten, plukkrutiner og til og med logistikk på flyplasser. Dette kan kreve at virksomheten din må vurdere materialhåndteringsoperasjoner på nytt for å oppnå økt gjennomstrømming samtidig som sikkerheten opprettholdes. En løsning kan være å gå «gaffel-løs», altså å flytte materialer via lastebærere med hjul trukket av et kjøretøy. La oss se om en gaffel-løs tauetraktor er veien for deg med disse 6 spørsmålene:

1. Håndterer du gjenstander i stedet for paller?

Innen produksjon, hvor lean just-in-time-tankegang krever nøyaktig de rette komponentene som skal settes sammen på et gitt punkt i produksjonsprosessen for å matche ordrenes gjennomstrømming, er håndtering av gjenstander nødvendig for å unngå for mange materialer gjennom hele prosessen. Også i e-handelsbransjen hvor enkeltvarer blir plukket for sluttkunder og sortert under plukkerunden, er det behov for effektive løsninger for å flytte produkter.

Taueløsninger er et godt alternativ til tradisjonelle gaffeltrucker for å håndtere enkeltvarer. De er trygge, enkle å manøvrere og perfekte for transport og plukking av enkeltgjenstander.

 

2. Har du behov for å flytte flere laster samtidig?

En tauetraktor med et vogntog gir deg stor fleksibilitet i varetyper du kan transportere. Vi har et stort utvalg av lastebærere som du kan velge mellom for å sette sammen et tog. På denne måten kan du håndtere forskjellige lastestørrelser, laste fra én eller begge sider og flytte varer via paller med effektiv bruk av arbeidskraft og fullføre oppgaver med maksimal merverdi.

Se vårt utvalg av tauetraktorer

3. Jobber du etter Lean-tankegangen?

Idéen bak håndtering av gaffel-løse tauetraktorer er å etterfylle materialer når de brukes, i stedet for å oppbevare overflødig materialet på produksjonsgulvet. Tauetraktorer kan brukes for «melkeruter», en kontinuerlig rute som tauetraktorene følger rundt fabrikken med stopp på utpekte steder, enten for å levere eller samle varer/gjenstander. Dersom du skal flytte søppelbeholdere, frakte varer eller bagasje på flyplass eller kjøpesentre, kan tauetraktorer være en god løsning.

Tauetraktorer gir en effektiv flyt da færre mennesker trengs for å flytte like mange varer, og mindre utstyr på gulvet fører til bedre sikkerhet og færre hendelser, lavere risiko for flaskehalser, samt mer fleksibilitet. Alt dette resulterer i en mer Lean måte å jobbe på.

Les mer om Toyota Production System

4. Med stadig økende e-handel, forventer kundene dine høyere fleksibilitet?

Med de voksende e-handelsbedriftene forventer kundene raskere leveringstider. Derfor må plukking i flere deler eller flere ordrer være raskt og enkelt. Dedikerte tauetraktor- og vognløsninger med justerbare områder for kasser og løse gjenstander gjør det enklere å sortere mens du plukker. Tauetraktorene kan også brukes til påfylling av lager, da de gir fleksibilitet til å transportere menger av store eller små gjenstander til forskjellige steder.

5. Har du sikkerhet og førerkomfort høyt på prioriteringslisten?

I en gaffel-løs operasjon har førerne uhindret sikt fra setet på grunn av at den blant annet ikke har en mast. Tauetraktorer sleper lastebærerne bak seg og beveger seg bare fremover, i motsetning til gaffeltrucker som ofte trenger å rygge tilbake, noe som begrenser synlighet.

Spesielt i travle områder, som flyplasser og store lagre, er sikt og sikkerhet av stor betydning. Ved å bruke tauetraktorer med sete, får føreren et komfortabelt arbeidsområde under langdistansekjøring.

Å gå fra gaffeltrucker til gaffel-løse tauetraktorer er en stor forandring. Det er derfor viktig å gi de ansatte den informasjonen de trenger om hvordan de skal flytte materialer og samhandle med tauetraktorer.

Ønsker du mer informasjon om AGV?

Kontakt meg her!

  

6. Vurderer du automatisering av lageret ditt?

Automatisering av lageret optimaliserer varestrømmen samtidig som skader, tid og kostnader minimeres. Arbeidere blir tilgjengelig for å håndtere mer komplekse oppgaver i stedet for repeterende prosesser. Automatiserte tauetraktorer kan ta over repeterende transport og levere varene presist og trygt til den angitte stasjonen.

 

Brosjyre Autopilot

Nå som du har svart på alle spørsmålene, kan du svare på om en gaffel-løs tauetraktor vil fungere for din virksomhet.

Dersom du jobber innen et av disse forretningsområdene, kan tauetraktorer være den riktige løsningen for deg. Den vil kanskje ikke kunne erstatte alle funksjonene i dagens drift, men kanskje forbedre noen?

  • Produksjon
  • E-handel
  • Ordreplukking
  • Flyplasser
  • Eller trenger du bare å flytte på gjenstander?
Se vårt utvalg av tauetraktorer

Hvorfor velge Toyota?

Vi er stolte over å være verdenslederen innen produksjon av høykvalitets materialhåndteringsutstyr. Finn ut mer om fordelene med å samarbeide med oss.

Les mer

8 tips når du skal kjøpe en gaffeltruck

Når du skal kjøpe en gaffeltruck for første gang, er det ikke sikkert det er selvforklarende hva du bør fokusere på. Denne guiden hjelper deg i gang.

Les våre 8 tips

Fjern alt