Slukker ukrainske branner med norske brannbiler

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS) er en humanitær non-profit organisasjon, som består av personer med lang erfaring i beredskapsetater rundt i Norge. De jobber med overlevering av donerte brannbiler og brannmateriell til brannvesenet i Ukraina. Formålet til organisasjonen er å effektivt overlevere norske donasjoner av brann- og ambulansemateriell, herunder kjøretøy til krigsrammede Ukraina.

Dersom ukrainske brannbiler blir tatt ut, vil en viktig ressurs forsvinne fra sivilsamfunnet. Dette er fordi brannbiler og brannmannskap er viktige for søk og redning, ikke minst av uskyldige sivile som har blitt fanget i nedskutte hus og boligblokker. Over 1700 brannbiler er ødelagt av russiske styrker frem til i dag.

Brannstasjoner over hele Norge, helt fra Svalbard, har donert brannbiler til NUBAS. Til sammen 50 kjøretøy er blitt donert til Ukraina så langt, alt fra brannbiler, lastebiler til ambulanser. Neste helg skal de kjøre ytterligere 25 kjøretøy nedover. Enda da har de flere kjøretøy som venter på å bli med kolonnen nedover til Ukraina.

image3usr.png

– Det er selvsagt bare en dråpe i havet, men om dråpen kan redde liv er det verdt det, forteller Odd Steinar Rønne, styreleder i den frivillige organisasjonen Norsk ukrainsk brann- og ambulansestøtte, NUBAS.

NUBAS har direkte kontakt med brannvesenet i regionen Dnipro i Ukraina. De har fortalt at brannbilene fra Norge allerede har vært med å redde liv. Vi i Toyota Material Handling er glade for å bidra med enda en dråpe i havet, hvor vi har donert 30 000,- til NUBAS. – Dette betyr så mye for oss, vi trenger all den hjelpen vi trenger for å få kolonnen ned til Ukraina, sier Odd Steinar Rønne.

Fjern alt