iF-designpris for Toyota stabler for stående fører og Urban Runner-pris

iF DESIGN AWARD for vår siste stabler for stående fører: Li-ion suksesshistorien fortsetter

Etter teknologiutviklingen innen elektrifisering i logistikkindustrien, vinner den siste i rekken av litium-ion-drevne gaffeltrucker fra Toyota Material Handling Europe iF DESIGN AWARD Gold, og Urban Runner, en neste generasjons maskin.

En pris for anerkjennelse av kvalitet og innovasjon

Den nyeste Toyota BT Staxio li-ion-drevne stabler for stående fører SSI200D har vunnet den største gevinsten i iF Design Awards 2024. Den er nå en av toppvinnerne av det verdenskjente designmerket. Av nesten 11 000 bidrag fra 72 land, ble bare de 75 mest fremragende designprosjektene hedret med gull.
En jury på 132 medlemmer, sammensatt av uavhengige eksperter fra hele verden, kronet stableren for sitt unike ergonomiske design. Juryen ga ut følgende uttalelse angående sin beslutning om å utstede gullprisen: "Denne elektriske stableren er mye mindre og mer manøvrerbar enn en gaffeltruck, et mesterverk av ergonomisk design. Godt løste detaljer og subtil bruk av buede former og farger gir rikdom og menneskelighet til dette mest industrielle produktet.

"For det første er iF GOLD Award en internasjonal anerkjennelse for vår design- og produktekspertise innen operatørsentrert design som fortsetter å gjøre fremskritt internasjonalt," legger Magnus Oliviera Anderson, designsjef i Toyota Material Handling Europe til, "For det andre, Urban Runner konseptet representerer vår forpliktelse til å flytte grenser og omforme fremtiden for logistikk."

Urban Runner vinner iF DESIGN AWARD og er den perfekte lagspilleren innen logistikk, med sin kompakte og forenklede design og takket være dens innebygde kunstige intelligens og skysamarbeid.
For en jevn distribusjonsprosess, fra lager til sluttkunde, kamerateknologi, edge computing og A.I. gjøre det mulig å lære leveringskjøretøyet folk og gjenstandsdeteksjon, uavhengig beslutningstaking og handlingsprioritet slik at den kan vurdere situasjoner og reagere deretter i sanntid.

RED-designkonseptet tildelt

For noen år siden lanserte vi det første modulære konseptet bygget rundt lithium-ion, den elektriske palletrucken Toyota BT Levio LWI160, og introduserte prosjektet Radical Energy Design (RED).

Designteamet kom opp med en visjon for fremtidig truckdesign, og revolusjonerte truckdesign ved å bygge lithium-ion batteriløsninger med moduler, som er montert internt hos Toyota Material Handling.

Tanken bak RED-prosjektet var å eliminere batteriboksen fullstendig og finne alternative muligheter for å huse de enkelte energimodulene. Dette ga teamet friheten til å redesigne trucken fullstendig, gi svar på ulike kundebehov og legge til fordeler.

Det var bare starten, ettersom de nyeste truckene i Toyota BT Levio/Staxio S-serien følger den samme kundesentrerte konseptlinjen. De er lette, men likevel ekstremt kraftige og manøvrerbare, bygget rundt de integrerte li-ion-batteriene fra Toyota, designet med føreren i tankene. De kompakte maskinene – ideelle for arbeid på trange steder – leveres med en standardisert energipakke. Ved å ta bort overflødig materiale og fjerne den tradisjonelle batteritanken, gir den optimaliserte utformingen av trucken plass til at alle modulkomponenter passer perfekt.

Prisvinnende produkter med et konkurransefortrinn

Toyota BT Staxio stabler for stående fører er et prisverdig produkt med et konkurransefortrinn. Den har mange funksjoner for å maksimere sikkerheten på arbeidsplassen og er energieffektiv og komfortabel. Førere drar nytte av et nydesignet førerrom med forbedret ergonomi for bedre komfort og produktivitet. På mindre enn ett år etter utgivelsen er trucken allerede tildelt Gold iF Design Award 2024 for sin unike ergonomiske design.

The Urban Runner, deler av et A.I. TeamDelivery kosept – der logistikk møter mobilitet, er den nyeste produktlinjen som gjenspeiler Toyota Material Handlings visjon om fremtiden, mot mer bærekraftig, produktiv og sikrere automatiserte logistikkoperasjoner. Dette lett utrullbare og fullt integrerbare automatiserte leveringskjøretøyet bringer smarte varehus til live og sikrer konsoliderte hjemleveringer. Et verdsatt tillegg til enhver logistikkportefølje.

Mer om våre innebygde stablere>

Kvalitet- og HMS Sjef

Solfrid Marken

Solfrid Marken (2).jpg

Toyota Material Handling Norway
solfrid.marken@no.toyota-industries.eu

Fjern alt