Fellesverket

Et samarbeid for trygghet, tilhørighet og kompetansebygging for ungdom

Vi har vært på besøk hos Fellesverket i Trondheim, et fristed som skaper trygghet for alle ungdommer mellom 15 og 25 år. Nå er det duket for julefest, og vi i Toyota Material Handling er glade for å kunne bidra til gjennomføringen av julefesten.
Duket for julefest

Julemusikken spiller i bakgrunnen, og Anders Näsströms lidenskap for Fellesverket skinner igjennom da vi får en omvisning i lokalene deres. TV, videospill, biljardbord, scene, musikkproduksjon og kunstarbeid er noen av aktivitetene de tilbyr. Her finner 2.600 ungdommer tilhørighet, noe som tilsvarer over 15.500 besøk i året. Fellesverket er fylt med muligheter for ungdom som trenger et fristed og trygghet. De tilbyr også leksehjelp, arbeidstrening, veiledning, språkcafe og gatemegling. Flere av disse tilbudene er avgjørende for mange unges skjebner. 

Jeg bruker å si at Fellesverket ikke kan beskrives med ord, men at man bør ta turen, og at det må oppleves, forteller Anders Näsström, Senterleder i Fellesverket.  

Fellesverket drives av Trondheim Røde Kors, og er en nasjonal satsing på ungdomsarenaer med gratis aktivitetstilbud for alle mellom 15 og 25 år. For noen er det et fristed hvor man møter venner, andre ønsker et gratis måltid, og noen trenger en grunn til å komme seg opp av senga. Nå er det jul og duket for julefest i tre dager. Fryserne er fylt opp med donert mat, lokalet er pyntet og nå gjenstår bare gjestene.  

Midlene fra Toyota Material Handling i år, fjerner bekymringer om å ha nok mat til deltakerne de neste månedene. Pengene bidro også til å kunne gjennomføre julefest for ungdommene. Nå gleder vi oss til å åpne dørene og starte festen, smiler Anders. 

Flere som jobber på Fellesverket, har tidligere vært besøkende som ungdom på huset. Blant de finner vi Anas Ammoury som har jobbet i Fellesverket i 5 år, og han ble selv kjent med tilbudet gjennom tilbudet av gratis pizza for 7 år siden. Nå jobber han med gatemegling og kursholding for Fellesverket.  

Det er spennende å lære ungdom om kommunikasjon og megling. Vi ser også at det fungerer. Det er fint å se ungdommer ta flere gode valg, og at de unngår å havne i feil miljø, forteller Anas Ammoury, Gatemegler og kursholder i Fellesverket.  

 

Vi i Toyota Material Handling har samarbeidet med Fellesverket siden 2020, og er glade for å kunne bidra til at ungdommer får muligheten til et åpent, gratis aktivitetstilbud på fritiden, og muligheter til å tilegne seg ferdigheter og kompetanse som kan gi bedre muligheter til jobb. Gjennom Fellesverkets tilbud om arbeidstrening bidrar vi også med truckførerkurs for å kunne styrke de unges CV og gjøre dem mer attraktive for fremtidige arbeidsgivere. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet, forteller Solfrid Marken, Kvalitet- og HMS-sjef i Toyota Material Handling  

Har du spørsmål til Fellesverket, ønsker du å ta turen innom, eller jobbe som frivillig?

Finn ut med og ta kontakt med Fellesverket her
Fjern alt