Som både produsent og løsningsleverandør ser vi etter muligheter, både i våre egne prosesser og til støtte for våre kunders operasjonelle aktiviteter, for å redusere vårt operasjonelle klimafotavtrykk. Vi gjør det ved å utnytte vår teknologibaserte portefølje og ta bevisste design- og produksjonsvalg: overvåke data, unngå avfall, prioritere effektiv energi- og utslippsstyring og fokusere på lavkarbonløsninger. Vi tilpasser våre miljøavsløringer med European Sustainability Reporting Standards (ESRS): E1 klimaendringer, E2 forurensning, E3 Vann og marine ressurser, E4 biologisk mangfold, E5 ressursbruk og sirkularitet.
‘Vi har som mål å være ledende innen klimahandlinger, og opptre ansvarlig innen klimautfordringer’
Per Fyrenius,
Senior Vice President Corporate Development
Vi er fortsatt forpliktet til å lede på klimaområdet. I oktober 2023 sendte vi våre vitenskapsbaserte mål til SBTi for godkjenning, noe som hjalp oss med å etablere vårt basisår for bedriftens karbonavtrykk og prioritere viktige avkarboniseringshandlinger. Mens vi venter på SBTi-godkjenning, planlegger vi å sikre at vi har ressursene som trengs for å få fart på utslippsreduksjonen og nå disse målene.
Jobber mot netto null
Fra og med disse dataene, teller vi ned til netto null. Vårt nåværende mål om å nå netto null karbon på tvers av alle tre omfang er satt til 2050. Våre oppdaterte mål vil bli offentliggjort i løpet av 2024 etter godkjenning fra SBTi.
Mobilisering av verdikjeden vår ved hjelp av EcoVadis-plattformen
Miljø er ett av de fire områdene som EcoVadis evaluerer oss på - og området der vi får den høyeste "enestående" vurderingen på 90 %.
Parallelt fortsetter vi å samarbeide med kunder, leverandører, ansatte og samfunnet for øvrig for å få fart på avkarboniseringen. Siden vår forrige rapport har vi invitert partnere til EcoVadis-plattformen for å øke ESG-transparensen. I tillegg delte over 200 leverandører sin karbonmodenhetsvurdering med oss på EcoVadis-plattformen.
Sertifiserte ISO 14001-kompatibel miljøledelsesprosedyrer er på plass i alle våre fabrikker og blir implementert i alle våre salgsselskaper. Alle større leverandører forventes like mye å være ISO 14001-sertifisert og pålagt å signere våre etiske retningslinjer for leverandører, som fastsetter spesifikke krav til forurensningskontroll fra våre leverandører. EcoVadis-vurderingen vi ruller ut til alle våre leverandører vil også gjøre oss i stand til å håndtere oppstrømsrisikoen.
I henhold til EUs REACH-forordning har selskapet en plikt til å informere kundene om alle våre produkter som inneholder et svært problematisk stoff (SVHC). Vi oppdaterer vårt REACH-brev på nettstedet vårt årlig for å sikre at våre kunder har tilgang til disse dataene.
Som produsent av gaffeltrucker anser våre interessenter det som usannsynlig at vår egen virksomhet har en vesentlig innvirkning på vann og marine ressurser. Ikke desto mindre er vannutvinningsdata på tvers av vårt europeiske nettverk tilgjengelig, og våre fabrikker er hovedsakelig monteringsanlegg med begrenset vannuttak. Hvis det er noen vesentlige påvirkninger på tvers av verdikjeden vår, vil de sannsynligvis bli funnet i oppstrøms verdikjedeaktiviteter.
Som en del av Toyota Industries Corporation (TICO), er vi også rangert som A- i CDP (Carbon Disclosure Project - som kjører det globale avsløringssystemet for bedrifters miljøprestasjoner).
Les om E3 – Vann og marine ressurser i vår bærekraftsrapport >>
Som produsent av gaffeltrucker anser våre interessenter det som usannsynlig at vår virksomhet har en vesentlig innvirkning på lokalt biologisk mangfold, men vi vil gjennomføre en risikovurdering på europeisk nivå for å bekrefte dette. I vår bransje er påvirkningene av biologisk mangfold mer konsentrert oppstrøms i forsyningskjeden vår, og det er grunnen til at biologisk mangfold er integrert i våre etiske retningslinjer for leverandører.
Sirkulær forretningsmodellinnovasjon er en måte å forbli konkurransedyktig og ta opp bærekraftsspørsmål. Som en hjørnestein i EUs grønne avtale ser vi en betydelig endring i EU-lovgivningen på dette området. Vi jobber aktivt med eksperter for å utvikle et risikokart og et veikart for sirkularitet og forventer å se kontinuerlige forbedringer i hele verdikjeden vår.
Zero muda: regenererte materialer
Vi gjenbruker allerede omtrent 60 % av utleieflåten vår, gjennom å selge de som brukttrucker direkte vil våre kunder. Ytterligere 30 % gjenbrukes gjennom ikke-direkte kunder, dvs. uavhengige distributører eller forhandlere.
Sirkulær utleie og serviceinnovasjon
Vår oppussingskapasitet utvides kontinuerlig over hele vårt europeiske nettverk, og omtrent 40% av andre-livs maskiner fra direkte kunder går inn igjen i våre leieordninger for å støtte kundeapplikasjoner.
Service er også en integrert del av vår tilnærming for å maksimere levetiden til våre trucker. For å minimere avfall og forbedre sirkulæriteten, ønsker vi å øke disse tallene ved å kjøre interne programmer som fokuserer på å identifisere første- og andrelivsmuligheter for trucker og batterier.
Les om E5 – Ressursbruk og sirkularitet i vår bærekraftsrapport >>