Duenger konfigurerte og kjøpte motvektstrucken sin på nett - Europas første Build Your Truck

Duenger er en familiebedrift med hovedkontor med tilhørende utstilling, lager og lokalt verksted sentralt plassert på Rudshøgda i Ringsaker kommune. De var Europas første til å bygge og kjøpe en motvektstruck gjennom vår nye nettløsning, Build Your Truck. Vi har vært på besøk hos de for å høre hvordan opplevelsen med den nye løsningen var.

Om Duenger

  • Firma: Duenger Gruppen AS 
  • Lokasjon: Rudshøgda i Ringsaker kommune 

Duenger er en av Norges største importører av tilhengere med totalvekt på 3500 kg, og har et landsdekkende forhandlernett. De er hovedimportør av det anerkjente tilhengermerket Ifor Williams Trailers som har blitt solgt siden 1995 her i landet. Tilhengerne er kjent for sin kvalitet og slitestyrke da de er konstruert for den profesjonelle brukeren. Som selskap er kvalitet i alle ledd noe de verdsetter høyt. I tillegg er de ikke redd for å satse, og prøver stadig noe nytt.  

Les mer om Duenger her > 

Bransjens første

Vi i Toyota Material Handling er bransjens første til å lansere en digital konfigurasjonsløsning - Build Your Truck. Duenger, er den første i Europa til å kjøpe en motvektstruck gjennom den nye løsningen. De har vært kunde hos oss siden 1991, og vi har hatt et godt samarbeid siden da. Serviceteknikere er husvarme og har kommet og gått som de ville.  

Han kommer og går uten at jeg har merket noe. Synes det er veldig behagelig, smiler daglig leder, Fredrik Duenger.  

Fra diesel til elektrisk

–Vi skulle bytte ut vår diesel motvektstruck til en elektrisk, og da passet det perfekt å teste Build Your Truck-løsningen på nett. Jeg er ikke bekymret for å bytte til elektrisk drift. Det er noe jeg selv har kjørt siden 2014. Nå blir vi som bedrift mer bærekraftig, i tillegg til at det blir mindre støy for kunder og ansatte. Vi utstyrer trucken med anbefalt sikkerhetsutstyr, slik at den blir tryggest mulig å bruke for våre ansatte. Tett kabin og varmeapparat er viktig for oss, da trucken brukes like mye ute som inne, forteller Fredrik.

Duenger bruker truck til å løfte tilhengerne opp og ned fra lastebiler. De gjør tunge løft i ulike høyder. I dag har de 4 trucker, og har akkurat utvidet med et nytt lager, hvor de etablerer et fullt delesortiment til tilhengerne de distribuerer.

Feiring av Europas første BYT og kake på kontoret til Duenger.

En må tørre å satse

Når DNAet til Duenger har fullt av guts og nysgjerrighet, var det en selvfølge at de skulle være først i Norge med å importere og selge vannsykler. Manta 5 er en vannsykkel som blir spennende å følge utviklingen på i Norge. Denne mentaliteten er å kjenne igjen fra deres skreddersydde motvektstruckbestilling i Build Your Truck-løsningen. De er ikke redde for å prøve nye ting, noe som gjør at de ofte finner nye gode løsninger for både kundene og bedriften.

–Det var veldig enkelt å bruke Build Your Truck-løsningen i nettbutikken. Det var fint å se prisen endre seg med en gang, dersom man endret på tilvalgene. Dette tar ofte lengre tid. Jeg konfigurerte trucken sammen med selgeren, og fikk bilder av trucken med de tilvalgene jeg hadde gjort. Vi satte stor pris på å visualisere trucken før vi kjøpte den. Bilde og visualisering er nummer én for meg, forteller Fredrik.

–Det var enklere enn jeg trodde å kjøpe motvektstruck på nett. Spesielt når vi vet at vi handler kvalitet, og at min lokale selger kvalitetssikrer bestillingen min. Med Build Your Truck-løsningen kan jeg enkelt dele lenker og vise trucken internt før jeg tar en beslutning. Da sikrer vi at vi bestiller en truck med de egenskapene vi trenger. Videre forsikrer vi oss alltid om at det vi kjøper er av høy kvalitet. Dersom vi får spørsmål fra bransjen vår, liker vi å anbefale det videre, avslutter Fredrik.

Build Your Truck

For første gang kan du bygge den optimale trucken for din bedrift ved å bruke vår online truck-konfigurator. Den er tilgjengelig på vår elektriske Traigo-serie. Bygg trucken din i dag og se den komme til live i 3D.

Gå til Build Your Truck
Fjern alt