6 tips til hvordan øke effektiviteten på kjøl- og fryselager

En av hovedutfordringene i kjølige arbeidsmiljø er hvordan man skal kunne opprettholde den rette temperaturen for produktene som oppbevares, samtidig som man ønsker å holde kostnadene så lave som mulig. Dette er fullt mulig uten å måtte bytte de velfungerende truckene man bruker i dag. Andre utfordringer kan være optimaliseringen av batterikapasiteten, god utnyttelse av lagerområdene og diverse problemer som kan være et resultat av kondensasjon. Her er noen tips som kan være med å optimalisere arbeidet ved å løse noen vanlige utfordringer.

1. Bruk riktig utstyr

Pålitelig, rask og manøvrerbart materialhåndteringsutstyr vil støtte en jevn varestrøm for å sikre at ferske varer ikke ødelegges. Kjølelagerdrift er en av de tøffeste materialhåndteringsutfordringene, da temperaturer under null kan påvirke truckene. For å forhindre havarier og reparasjonskostnader anbefales dedikerte fryselagertrucker med spesialutstyr (for eksempel fryseromsolje, aksler i rustfritt stål osv.). I tillegg, med en pre-operativ sjekk, kan arbeiderne sørge for at utstyret er klart til å gjøre jobben uten å kaste bort dyrebar tid i kulden.

 

2. Fyll kuben

Plass er kostbart på et fryselager. Derfor må lagerplassutnyttelse og lagring optimaliseres. Du kan gjøre dette ved å velge lagringsalternativer som utnytter lagervolumet ditt så effektivt som mulig. For eksempel kan en radioshuttle maksimere plassbruken, samtidig som gjennomstrømmingen holdes høy og minimerer antall arbeidere som er nødvendige i fryselageret.

 

3. Se på nye energiløsninger

Visste du at lithium-ionbatterier mister lite eller ingen batteriytelse i kjølerommet og har en energieffektivitet som er opptil 30% høyere enn bly-syre? Dette gir lengre kjøretid, mulighet for mellomlading, og i kombinasjon med muligheten til å lade i kjølerommet (takket være batterivarmerløsningen), har truckene mulighet til å jobbe kontinuerlig gjennom hele skiftet.

Les mer om temperatur-kontrollerte omgivelser

4. Forsikre deg om at arbeidsforholdene er komfortable

Foruten riktige klær, vil arbeidstakernes produktivitet dra nytte av intuitivt og pålitelig utstyr som holder dem varme i kulden. For eksempel å utstyre skyvemasttrucker med en oppvarmet hytte kan bidra til dine ansattes helse og sikkerhet. De ekstra kostnadene knyttet til oppvarmede hytter har rask tilbakebetalingstid siden produktiviteten holder seg høyere takket være at de ansatte er komfortable under skiftet og tar mindre pauser (dette er vanlig praksis i kalde miljøer og representerer vanligvis et tap på 10%-15% i produktivitet).

 

5. Vurder automatisering for gjentagende oppgaver

En enkel måte å redusere antall arbeidere i de kalde områdene er å automatisere visse prosesser. Innføring av automatiserte trucker for automatisk palletransport eller lagring kan implementeres trinnvis. Ansatte kan da ta opp alternative oppgaver hvor de ikke blir utsatt for de tøffe arbeidsforholdene.

 

6. Pass på å få utført service

Å jobbe under kalde og våte forhold setter store belastninger på maskinene dine. Tilgang til dyktige serviceteknikere og originale deler er nøkkelen til å opprettholde driften 24/7. Med våre smarte trucker er vi i stand til å hjelpe deg ved å bruke data fra telematikkprogramvaren for å forbedre din truck. Vi anbefaler deg alltid å be om en serviceplan, spesielt når du arbeider med trucker under utfordrende forhold som på kjøle- og fryselager.

Kontakt oss
Autopilot utfører horisontal transport

Automatiserte løsninger

Gjennom vårt utvalg av automatiske trucker og lastebærere tilbyr vi avanserte, fleksible løsninger for smart og kostnadseffektiv godstransport.

Les mer

Temperatur-kontrollerte omgivelser

Operasjoner i kjølerom er et av de tøffeste arbeidsmiljøene for gaffeltrucker. Ikke bare påvirker kuldegradene truckens batterikapasitet, elektronikk, smøring og førerens mulighet til å betjene trucken, men du må også tenke på bruken av plass.

Les mer

Servicetekniker har service på en Toyota truck

Våre servicepakker

Serviceplanene våre holder hjulene i gang i virksomheten din og hjelper deg med å utnytte truckparken din best mulig, uansett merke, slik at du kan planlegge driften uten å være i tvil. Visste du at årlig sakkyndig kontroll på trucken din er lovpåalgt i Norge? Les mer om våre servicepakker i dag. 

Les mer

Fjern alt