ESRS-standardene ber bedrifter rapportere om deres vesentlige påvirkninger, risikoer og muligheter i en sosial kontekst. Vi tar sikte på å gi åpenhet angående våre sosiale praksiser, retningslinjer og tiltak.
‘Vi har som mål å demonstrere hver dag at menneskene kommer først’
Peter Damberg,
Senior Vice President Human Resources
Vi investerer kontinuerlig i våre medarbeidere, utvikler og vedlikeholder deres faglige kompetanse og personlige evner, og måler ansattes tilfredshet lokalt for å ivareta trivsel.
I 2023 vurderte EcoVadis vår åpenhet og rapportering om «arbeidspraksis og menneskerettigheter» til 77 %. Dette plasserer oss blant topp 1% av over 100 000 business-to-business (B2B) selskaper over hele verden.
Når det gjelder våre 13 000+ ansatte, er deres helse, sikkerhet og velvære et felles ansvar. Ledere må sørge for et trygt fysisk og psykisk miljø for å skape en blomstrende kultur. Ansatte er forpliktet til å følge sikkerhetsretningslinjer og ta proaktive tiltak for å sikre sikkerhet og trivsel for seg selv og sine kolleger.
Vi respekterer alle mennesker likt, omfavner forskjeller og gjenspeiler Toyota-familiens globale natur og verdier. Gjennom vårt langsiktige partnerskap med EU-OSHA har vi som mål å skape en tryggere og sunnere arbeidsplass for alle. I 2023 signerte vårt lederteam en ny forpliktelse om mangfold, rettferdighet og inkludering, der vi aktivt tar til orde for en arbeidskultur som prioriterer mangfold, inkludering og like muligheter.
Les om S1 - Vår egen arbeidskraft i vår bærekraftsrapport >>
‘Jeg er stolt av selskapet mitt da vi skjerpet fokuset vårt på mangfold, rettferdighet og inkludering, men jeg innrømmer ydmykt at dette er en lang vei vi er på og som krever utholdenhet og tålmodighet.
Ledere er viktige rollemodeller, men alle i vår bedrift har et ansvar for å bidra til den flotte arbeidsplassen vi ønsker å skape sammen. Alles innsats er viktig.’
Maria Hagegård, Senior HR Project Manager
Over 80% av leverandørene våre er lokalisert i nærheten av våre fabrikker, noe som gjør at vi kan støtte lokal økonomi og redusere virkningen av transport. Likevel er mange leverandører basert i ulike land hvor arbeidstakernes rettsbeskyttelse er forskjellig.
Arbeidspraksis og menneskerettigheter i verdikjeden byr på bransjeomfattende utfordringer som er vanskelige for enhver bedrift å løse alene. Vi bygger opp kapasitet for ytterligere fokusere på dette emnet i fremtiden. Når leverandørene våre har kommet ombord på EcoVadis-verktøyet, vil dets innebygde risikokartleggingsverktøy tillate oss å undersøke våre operasjoners arbeidspraksis og menneskerettigheter i tillegg til leverandørenes. Dette vil gi oss en bedre oversikt over hvordan våre leverandører forholder seg til sosial praksis i forhold til andrerangsleverandører.
I tråd med våre etiske retningslinjer for leverandører har vi som mål å drive forretninger på en rettferdig og ærlig måte og skape en bærekraftig verdikjede – vi ønsker å bli den mest respekterte og pålitelige materialhåndteringspartneren i Europa.
Les om S2 - Arbeidere i verdikjeden i vår bærekraftsrapport >>
Selv om vi har en omfattende leverandørbase, er over 80% av våre europeiske leverandører lokalisert i nærheten av våre fabrikker.
Mens over tre fjerdedeler av våre leverandører er basert i Europa, er noen basert andre steder, i land der juridisk beskyttelse fortsatt er svakere og vesentlig berørte lokalsamfunn ikke dekkes. Vi har oppdatert våre etiske retningslinjer for leverandører i 2023 for å løse dette problemet, i tråd med våre retningslinjer for ansvarlige innkjøp.
En rekke EUs klima- og sosiale reguleringer – inkludert tvangsarbeidsforordningen og sektoriell sosial dialog – krever at vi hever styringsnivået vårt vedrørende disse spørsmålene ytterligere. Vi ønsker denne muligheten til å skape like konkurransevilkår velkommen, ettersom alle EU-selskaper vil måtte ta opp slike spørsmål på en mer standardisert måte.