Vi benytter cookies for at du skal få den beste opplevelsen på våre sider. OK

Toyota Industries Corporation kjøper Vanderlande

Blir sammen en global ledende totalleverandør av løsninger innen materialhåndtering – fra manuelle til helautomatiske løsninger.

Toyota Industries Corporation (TICO) har signert en avtale om å kjøpe Vanderlande av firmatets nåværenede eier, NPM Capital. Vanderlande er den globale markedslederen innen verdiskapende logistikkprosesser for automasjon ved flyplasser og i pakkehåndteringsmarkedet, samt at de er den ledende leverandøren til varehus.

Transaksjonen støtter opp om TICO’s strategiske ambisjon om å øke sin tilstedeværelse og posisjon innen automatisert materialhåndtering. Den etterfølger den nylig annonserte utvidelsen i Nord-America med oppkjøpet av Bastian Solutions LLC og er med å ytterligere underbygge TICO’s posisjon som ledende totalleverandør innen materialhåndteringsindustrien.

Grunnlagt i 1948 og med hovedkontor i Veghel, Nederland, har Vanderlande levert løsninger til mer enn 105 land med lokal tilstedeværelse i 30 av disse. Med innovative systemer, intelligent software og systemer for hele produktets livssyklus, har Vanderlande oppnådd signifikant vekst de siste årene og er velutrusted for fremtiden med nære og gode relasjoner med høyprofilerte kunder.

Mr. Norio Wakabayashi, Administrerende Direktør for TICO og nå også den utpekte styrelederen i Vanderlandes styre, sier: “Vanderlande komplimenterer vårt nåværende produkt- og tjenestesortiment ved å tilby et komplett utvalg av automatiserte materialhåndteringsløsninger. Vi ser også en sterk strategisk match mellom våre omfattende salgs-og servicenettverk. Dette oppkjøpet skaper en enda større global dekning innen nesten alle markeder som har etterspørsel etter automasjon”.

Vanderlandes Administrerende Direktør Remo Brunschwiler tilføyer: “Vanderlande er glad for å bli kjøpt opp av en så suksessfull og strategisk partner. Den økonomiske styrken bak TICO og dens globale tilstedeværelse vil hjelpe vårt selskap med å fortsette sin strategi om bærekraftig og lønnsom vekst».

NPM Capitals Administrerende Direktør, Bart Coppmans, sier: «NPM Capital har hatt et
langsiktig fokus med tanke på investering i Vanderlande siden oppstarten i 1988. Vi har
kontinuerlig støttet investeringer i organisasjonen og dens teknologiske ressurser, noe som har
resultert i Vanderlandes nåværende ledende markedsposisjon. Inntoget av Toyota som en sterk
strategisk aksjonær vil sikre Vanderlandes mulighet til å ta det neste steget i dens vekstplan».

Oppkjøpet har blitt godkjent og støttet av ledelsen og arbeidsrådet i Vanderlande. Vanderlande
vil beholde sitt navn og sin bedriftsprofil, samt opprettholde sin aktivitet som en frittstående
enhet fra de samme lokalene som før over hele verden.

Oppkjøpet skal nå gjennomgå de rutinemessige godkjenninger for oppkjøp, og endelig
ferdigstilling av transaksjonen er forventet å finne sted innenfor Q2 2017.

For mer informasjon om oppkjøpet, ta kontakt med:

Lars Kleveland, Administrerende Direktør, Toyota Material Handling Norway

E-mail: lars.kleveland@no.toyota-industries.eu

Tel.: 951 91 090

For pressehenvendelser, ta kontakt med:

Louise N. Green, Marketingsjef, Toyota Material Handling Norway

E-mail: louise.green@no.toyota-industries.eu

Tel.: 97 70 23 17

1. Oversikt over oppkjøpet

Oppkjøpsmetode: Oppkjøp av 100% av aksjene gjennom et heleid Europeisk datterselskap

Kostnad: 1.16 millarder Euro

Estimert dato for ferdigstilling: Q2 2017

2. Bedriftsinformasjon om Vanderlande:
Vanderlande er den globle lederen innen markedet for verdiskapende logistikkprosesser for automasjon på flyplasser og innen pakkehåndteringsmarkedet. Selskapet er også en ledende leverandør av automatiserte prosessløsninger for varehus innen e-handel, matindustrien og motesektoren. 

12 av 20 av Europas største e-handel foretak og mange andre distribusjonsfirma har allerede stor tillitt til Vanderlandes effektive og pålitelige løsninger. Bedriftens bagasjehåndteringssystemer håndterer over 3,2 milliarder enheter bagasje rundt omkring i verden hvert år, det vil si 8,8 millioner enheter daglig. Systemene til Vanderlande er operative på over 600 flyplasser, inkludert 14 av de 20 største i verden. Mer enn 20 millioner pakker (300 pakker pr. sekund) sorteres av Vanderlandes systemer på daglig basis, og disse er installert i verdensledende pakkehåndteringsselskaper. 

Foretaket fokuserer på optimalisering av kundenes prosesser og konkurransemessige posisjoner. Gjennom nært samarbeid streber bedriften etter kontinuerlig forbedring av deres operasjonelle aktiviteter og utvidelse av deres logistiske oppnåelser. Vanderlandes ekstetensive portefølje for intergrerte løsninger som innovative systemer, intelligent software, samt systemer for hele produktets livssyklus, resulterer i rask, pålitelig og effektiv automasjonsteknologi.

Vanderlande ble etablert i 1949 og har over 4500 ansatte, som alle er dedikerte til å forbedre kundenes forretning og prosesser på lokasjoner spredt over alle kontinentene. Med en omsetning på over en milliard euro har firmaet etablert sitt globale rykte over de siste 60 årene som en høyt pålitelig partner innen verdiskapende logistikkprosesser for automasjon.
For mer informasjon om bedriftent, produktene og tekonolgien, samt karrieremuligheter, besøk www.vanderlande.com.

3. Bedriftsinformasjon om Toyota Industries Corporation

Toyota Industries Corporation (TICO) ble stiftert i 1926 i Japan som en produsent av automatiserte vevestoler. Siden da har TICO utvidet omfanget av sitt forretningsområde og har i dag 6 ulike forretningsområder på verdensbasis.

Under Toyota Material Handling Group (TMHG) sin struktur og ledelse, kombinerer de ulike
produksjonsfasilitetene og salgsorganisasjonene sin styrke på verdensbasis innen
materialhåndteringsindustrien. TMHG har hatt den største andelen av det globale markedet siden 2001.

Bedrifts navn: Toyota Industries Corporation

Tilbyr: Automatiserte vevestoler, kompressorer for klimaanlegg for bil, biler, motorer, elektronikk og produkter for materialhåndtering

Salgsvolum: € 16,8 millarder (FY 2016)*

Ansatte: Ca 51,500 (FY 2016)

Web site: www.toyota-industries.com

*fiscal 2016 refererer til det fiscale året som slutter 31. mars 2016. Tallene i Euro er oversatt fra Yen, kun av praktiske årsaker, ut fra kursen som var ved det fiscale årets slutt.