Vi benytter cookies for at du skal få den beste opplevelsen på våre sider. OK

Man driving a lithium-ion truck

Meira Nova øker Li-ion andelen etter en vellykket introduksjon

Meira Nova er et finsk selskap som leverer mat og drikke til restauranter og cateringselskaper. Etter en vellykket demonstrasjon utført av Toyota Material Handling Finland i 2014, fattet Meira Nova interesse for Lithium-ion batteriteknologi. Etter en vellykket introduksjon med deres 4 Toyota trucker (2 BT Levio LPE og 2 BT Optio OSE, begge med Li-ion batterier), bestemte de seg for å gå til anskaffelse av ytterligere 2 stk. BT Levio LPE og 4 stk. BT Optio OSE, med Li-ion teknologi.
Lading av en lithium-ion truck

Høy effektivitet og produktivitet

Først og fremst har lithium-ion-batterier høyere energieffektivitet og eliminerer behovet for batteribytte mellom skiftene. Takket være pauselading, sparer Meira Nova kostnader i forbindelse med at de ikke har behov for egne laderom, ekstra batteripakker og de trenger heller ikke vedlikehold. I stedet kan truckene lades raskt og enkelt, noe som reduserer unødig nedetid. Dette betyr at de ansatte kan lade truckene i kaffe- og lunchpauser. Dette forbedrer selskapets operasjonelle effektivitet og produktivitet.

Til sammenligning tar det 2 til 3 minutter å skifte blybatterier på hver truck, noe som vil være betydelig når man har en stor truckpark. Meira Nova’s drift optimaliseres med Litium-ion, ved at de ansatte kan kjøre truckene mer kontinuerlig, uten lange ladepauser eller batteribytter.

Lithium-ion truck på lager

Positive kjøreopplevelser

Hos Meira Nova verdsettes truckførernes meninger, ved valg av trucker. Førernes første erfaringer med Lithium-ion truckene fra Toyota var gode: de var fornøyde med truckenes pålitelighet og sikkerhet. Dette førte til at de bestilte flere trucker og utvidet sin flåte av Lithium-ion trucker.

"Lithium-ion trucker er praktiske i bruk: ikke bare er de enklere og mer ergonomiske å lade, det går også raskere. Jeg trenger bare å koble til laderen, i stedet for å bytte hele batteriet", sier Katja Sysioja, Lithium-ion truckfører hos Meira Nova.

Truckfører kjører en lithium-ion truck

Sparer energi og kostnader

Å bruke litium-ion batterier er miljø- og budsjettvennlig. Ingen gass, lukt eller forurensning oppstår ved lading av litium-ion. CO2 utslipp er også betydelig redusert. Hver truck krever bare ett batteri da batteribytte ikke lenger er nødvendig. Li-ion batteriene har vist at de har tre ganger lengre levetid enn bly-syre batteriene de nå har byttet ut. Mens bly-syre batteriene krever vedlikehold noe som betyr ekstra kostnader, som gjør Li-ion teknologien kostnadsbesparende og vil være lønnsomt på kort og lang sikt.

I tillegg til dette kunne Toyota tilby Meira Nova en fordelaktig pris, i forhold til konkurrentene.

"Vi valgte Lithium-ion fra Toyota av flere årsaker: ikke bare på grunn av den fornuftige prisen, men også fordi vi slipper batteribytte og de ekstra kostnadene det medfører", sier Timo Juvonen, Service Manager hos Meira Nova.

Meira Nova har fra før gode erfaringer med Toyota og fordelene ved å ta i bruk li-ion batteriene støtter ytterligere opp under deres beslutning om å velge Toyota som leverandør av flere li-ion trucker. Påliteligheten og den åpenbare avkastningen på investeringen av disse truckene, gjorde virkelig forskjellen.

Toyota's Lithium-ion produktspekter

Lithium-ion utvalget fra Toyota Material Handling Europe inkludere nå palletrucker, plukktrucker, skyvemasttrucker, tauetraktorer og en 48-volt motvektstruck, den første på markedet.

Lithium-ion teknologien er spesielt fordelaktig ved flerskiftkjøring. Da disse batteriene tillater pauselading, er det ikke lenger behov for batteribytte, ekstra batteri, eller laderom. I stedet for, kan truckene raskt lades i korte pauser. Lithium-ion batterier trenger heller ikke vedlikehold, noe som reduserer unødig nedetid til et minimum. Dette resulterer i høyere produktivitet i den daglige drift.

Relatert innhold

Skygge av truck

Fremtidig teknologi

Smart logistikk og "logiconomi" gir deg løsninger i dag og viser våre visjoner for fremtiden.

Les mer

Lithium-Ion løsninger fra Toyota

Toyota tilbyr nå egne, fullt integrerte lithium-ion batterier til alle modeller, montert i henhold til strenge Toyota standarder

Les mer
Truckfører kjører BT Optio til ordreplukking

Vårt produktutvalg

Se hele vårt utvalg av trucker, inkludert skyvemasttrucker, palletrucker og plukktrucker.

Les mer
Mennesker ser på trucker

Vår tilnærming til bærekraft

Sammen bidrar vi til å maksimere sikkerheten, minimere miljøbelastningen og optimalisere forretningsprosessene.

Les mer