Vi benytter cookies for at du skal få den beste opplevelsen på våre sider. OK

Toyota's Lithium-Ion batterisystem

Lithium-ion batterisystem fra Toyota

Toyota presenterte sitt eget lithium-ion batterisystem på CeMAT 2018, og påpeker “lean facts” som er relatert til teknologien, med de fordelene dette bringer til brukerne av elektriske trucker. Fordelene er primært fokusert på eliminering av avfall, i form av energi, ressurser, plass og tid.

Eliminering av avfall er et hovedprinsipp i Toyota’s "lean-tankegang", og med introduksjon av lithium-ion batteriteknologi de senere år, er dette et utmerket eksempel på hvordan kundene kan oppnå besparelser. I utgangspunktet ble fordelene ved li-ion hovedsakelig knyttet til bedrifter med behov for kjøring i flere skift. Batterisystemets høye ytelse, kombinert med kortere ladetid, betyr at mange kunder ikke lenger har behov for ekstra batterier og batteribyttestasjoner. Dette gir kundene betydelige kostnadsbesparelser. Fordelene forbundet med li-ion er nå også attraktiv for kunder med mindre intensive operasjoner på grunn av energibesparelser, enkelhet og sikkerhet.

Toyota har engasjert seg for å kunne utnytte li-ion teknologien optimalt og har etablert sitt eget moduldesign-konsept som gir en rekke fordeler.

Pressekontakt

Toyota Material Handling Norway
Stian Schjølberg, Web Manager
+47 7382 7300, M: +47 459 68 448
stian.schjolberg@no.toyota-industries.eu

Modulære li-ion batteriløsninger

Det unike med Toyota’s modulløsning er nettopp at det er basert på modulceller. Batteriets kapasitet bestemmes av antallet moduler som benyttes, og dette skreddersys etter kundens behov. En annen fordel med løsningen er at hver enkelt modul kan byttes med en tilsvarende enhet. En oppgave som utføres raskt av en Toyota tekniker og som reduserer risikoen for driftsstans.

Forbedret energieffektivitet

Betraktelig forbedret effektivitet i ladeprosessen, samt reduksjon av varmeutvikling innebærer at lithium-ionbatterier får 20-25% mer energiutnyttelse sammenlignet med bly/syre-batterier.
Videre gir de nye batterisystemene stabil spenning uavhengig av batteriets ladenivå. Stabil spenning kombinert med kort pauseladning betyr at li-ion-batterier normalt vedlikeholdes på et relativt høyt ladenivå, og som et resultat er batterikapasiteten som kreves for li-ion, betydelig lavere.

Eliminering av plass og ressurser

Li-ion-batterier er vedlikeholdsfrie og takket være pauseladning, er behovet for batteribytte også eliminert. Dette reduserer behovet for plass og ressurser knyttet til batterilading og batteribytte.

Relatert innhold

Skygge av truck

Fremtidig teknologi

Smart logistikk og "logiconomi" gir deg løsninger i dag og viser våre visjoner for fremtiden.

Les mer

Lithium-Ion løsninger fra Toyota

Toyota tilbyr nå egne, fullt integrerte lithium-ion batterier til alle modeller, montert i henhold til strenge Toyota standarder

Les mer

Meira Nova øker Li-ion andelen

Meira Nova er et finsk selskap som leverer mat og drikke til restauranter og cateringselskaper. Etter en vellykket introduksjon utvider de Li-ion andelen.

Les mer
Truckfører kjører BT Optio til ordreplukking

Vårt produktutvalg

Se hele vårt utvalg av trucker, inkludert skyvemasttrucker, palletrucker og plukktrucker.

Les mer