"Selv om vi bare publiserer rapporten én gang i året, er forskningen på utviklingen som påvirker bransjen en kontinuerlig prosess i Toyota Material Handling Europe," forklarer Hans Larsson, direktør for innovasjon i TMHE. "Vi gjør dette av to grunner. For det første ønsker vi å kunne gi kundene våre de beste rådene når det gjelder drift og planlegging. I tillegg trenger vi det for vår egen forretningsplanlegging – fordi vi erkjenner at innovasjon er nøkkelen til suksess, og at innovasjon blir bestemt av eksterne faktorer og trender i vår bransje."
De eksterne faktorene som er identifisert i årets rapport inkluderer uunngåelig de pågående geopolitiske påvirkningene verden over – spesielt i Europa – og nå også økt usikkerhet rundt mulige handelstariffer som følge av den nye amerikanske administrasjonen. Disse politiske faktorene, kombinert med det stadig økende fokuset på utslipps- og bærekraftsmål, skaper et utfordrende miljø for logistikkbransjen. Dette forverres ytterligere av tydelige bevis på at en aldrende befolkning i Europa uunngåelig legger økt press på arbeidsmarkedet.
Dette øker interessen for automatiserte løsninger for å håndtere bemanningsutfordringer, redusere skader og forbedre sikkerheten. Bruken av automatiserte kjøretøy forenkles også gjennom SLAM-basert navigasjon og kameravisjon, støttet av kunstig intelligens. De raske fremskrittene innen AI gir betydelige fordeler for logistikken, blant annet innen kvalitetskontroll, ordreverifisering og prognoser.
Andre nøkkelteknologier som er fremhevet i årets "Trends in Logistics"-rapport, er knyttet til energi, med fortsatt fokus på elektrifisering, samt alternative lavkarbonbrensler og hydrogen. Samtidig påpekes det at bedre planlegging og mer effektiv bruk av kjøretøy – både på veien og i interne operasjoner – er avgjørende for å redusere utslipp.
Viktige ledelsestrender i logistikk gjenspeiler bruken av disse nye teknologiene, kombinert med respons på eksterne faktorer som påvirker bransjen. Det er en økende trend mot strategier for å håndtere engasjement og medarbeiderbevaring i møte med arbeidskraftmangel, samt økt bruk av "control towers" for å gi maksimal synlighet i forsyningskjeden. Dette gir igjen bedre muligheter for simulering og modellering av fremtidige scenarioer.